Protecţie în timp real a sistemului de fişiere

Componenta Protecţie în timp real a sistemului de fişiere controlează toate evenimentele din sistem legate de antivirus. Sunt scanate pentru cod dăunător toate fişierele în momentul în care sunt deschise, create sau executate pe computerul dvs. Componenta Protecţie în timp real a sistemului de fişiere este lansată la pornirea sistemului.

CONFIG_AMON

În mod implicit, componenta Protecţie în timp real a sistemului de fişiere se lansează la pornirea sistemului şi asigură scanare neîntreruptă. În situaţii speciale (de exemplu, dacă există un conflict cu altă scanare în timp real), protecţia în timp real poate fi dezactivată debifând Activare Protecţie în timp real a sistemului de fişiere în secţiunea Setări avansate din secţiunea Protecţie în timp real a sistemului de fişiereDe bază.

Medii de scanat

În mod implicit, toate tipurile de medii sunt controlate pentru ameninţări potenţiale:

Unităţi locale – se controlează toate unităţile de hard disk ale sistemului.

Unităţi media portabile – Se controlează unităţile CD/DVD, dispozitivele de stocare USB, dispozitivele Bluetooth etc.

Unităţi de reţea – Se scanează toate unităţile mapate.

Vă recomandăm să utilizaţi setările implicite sau să modificaţi aceste setări numai în cazuri specifice, cum ar fi atunci când scanarea anumitor medii încetineşte semnificativ transferurile de date.

Scanare la

În mod implicit, toate fişierele sunt scanate la deschidere, creare sau executare. Vă recomandăm să păstraţi aceste setări implicite, deoarece acestea asigură nivelul maxim de protecţie în timp real pentru computer:

Deschidere fişier – Activează sau dezactivează scanarea la deschiderea fişierelor.

Creare fişier – Activează sau dezactivează scanarea la crearea fişierelor.

Executare fişier – Activează sau dezactivează scanarea la executarea fişierelor.

Acces la unităţi media portabile – Activează sau dezactivează scanarea declanşată de accesarea unei anumite unităţi media portabile cu spaţiu de stocare.

Componenta Protecţie în timp real a sistemului de fişiere verifică toate tipurile de medii şi este declanşată de diverse evenimente din sistem, cum ar fi accesarea unui fişier. Dacă se utilizează metode de detecţie ale tehnologiei ThreatSense (aşa cum sunt descrise în secţiunea Setare parametri motor ThreatSense), componenta Protecţie în timp real a sistemului de fişiere poate fi configurată pentru a trata fişierele create recent în mod diferit faţă de fişierele existente. De exemplu, puteţi configura componenta Protecţie în timp real a sistemului de fişiere astfel încât să monitorizaţi mai îndeaproape fişierele create recent.

Pentru efecte minime asupra sistemului la utilizarea protecţiei în timp real, fişierele deja scanate nu se scanează în mod repetat (cu excepţia cazului în care aceste fişiere au fost modificate). Fişierele sunt scanate imediat după fiecare actualizare a motorului de detecţie. Acest comportament este controlat prin utilizarea caracteristicii Optimizare Smart. Atunci când caracteristica Optimizare Smart este dezactivată, toate fişierele sunt scanate la fiecare accesare. Pentru a modifica această setare, apăsaţi pe F5 pentru a deschide fereastra Setări avansate şi extindeţi Motor de detecţie > Protecţie în timp real a sistemului de fişiere. faceți clic pe Parametru ThreatSense Altele şi bifaţi sau debifaţi opţiunea Activare optimizare Smart.

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.